Искате да подсилите имунната си система? Маслото от черен кимион може да е именно това, което търсите.

Получено от малките черни семена на растението Nigella sativa, това старо и изпитано средство се използва от векове заради неговите имунорегулиращи, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Изследванията показват, че студено пресовано масло от черен кимион може да подобри дихателната функция, да намали възпалението и да подпомогне имунните и оксидативните процеси. То дори може да помогне за облекчаване на симптомите и подобряване на белодробната функция при астматици.

Благодарение на този широк спектър от терапевтични ефекти, маслото от черен кимион може да се превърне в естествен и ефективен начин за подпомагане на имунната система и цялостното здраве.

Съдържание

Ползи от маслото от черен кимион за имунната система

Установено е, че маслото от черен кимион (Nigella Sativa) има значителни ползи за нашата имунна система. Това естествено средство е било обект на множество клинични проучвания.

Доказано е, че терапевтичните свойства на маслото от черен кимион модулират имунната система, като намаляват оксидативния стрес и възпалителните цитокини. По този начин то засилва имунния отговор и укрепва защитата на организма срещу инфекции.

Освен това маслото от черен кимион има превантивен ефект, като потиска пътищата, свързани с възпалението на белите дробове, и предпазва от респираторни състояния като астма и бронхити. Имуностимулиращото и антибактериално действие допринася за намаляване на инфекциите и осигурява по-добра работа на респираторната система.

Маслото от черен кимион е богато на витамини, микроелементи и полиненаситени мастни киселини, то подкрепя имунитета, особено през периоди на боледуване и подпомага възстановяването.

Включването на масло от черен кимион в ежедневието ви може да помогне за укрепване на имунната система и за насърчаване на цялостното благосъстояние.

Масло от черен кимион 90 капсули x 500 mg

50% концентрация на Тимохинон (активна съставка) Студено пресовано масло от Черен кимион; 90 бр. меки желатинови капсули (500 mg всяка); Органично чист продукт; Хранителна добавка, подпомагаща добрия имунитет и респираторната...

33,90лв.

Масло от черен кимион 60 капсули x 500 mg

50% концентрация на Тимохинон (активна съставка) Студено пресовано масло от Черен кимион; 60 бр меки желатинови капсули (500 mg всяка); Органично чист продукт; Хранителна добавка, подпомагаща добрия имунитет и респираторната...

25,90лв.

Как да използвате масло от черен кимион за подпомагане на имунната система

За да увеличите максимално ползите от маслото от черен кимион за имунната система, включете дневна доза от тази мощна добавка в профилактичната си програма. Едно от най-ефективните средства за повишаване на имунитета е маслото от черен кимион.

Има няколко начина за използване на масло от черен кимион. Един от вариантите е да го консумирате перорално под формата на масло. Можете да приемате маслото от черен кимион директно една чаена лъжичка от маслото или да го смесите в чаша вода или сок. Може да го консумирате и под формата на капсули, което е удобен и практичен вариант за прием на хранителни добавки от много хора.

Друг начин да включите масло от черен кимион е като го добавяте към рецептите си. Маслото може да се използва в дресинги за салати, смутита или да се капва върху готвени ястия, за да се придаде аромат и да се подсили имунната система.

Не забравяйте да се консултирате със специалист, за да определите подходящата доза и инструкциите за употреба за вашите специфични нужди.

масло от черен кимион семена

Изследвания върху маслото от черен кимион и имунитета

Въпреки че продължават изследванията на въздействието на маслото от черен кимион върху имунитета, проучванията показват обещаващи резултати по отношение на потенциала му да повишава имунната функция.

То е изследвано за терапевтичните и имуномодулиращите му ефекти. Клиничните проучвания са показали способността му да регулира имунната система и да модулира имунните реакции.

Установено е, че маслото от черен кимион влияе върху производството на цитокини, които играят ключова роля в имунната регулация. Също така това естествено лечение е показало противовъзпалителни свойства, като потиска производството на възпалителни медиатори.

Тези констатации предполагат, че маслото от черен кимион може да има положително въздействие върху имунното здраве и може да бъде ценно допълнение към профилактичните програми за подпомагане на имунната система.

За да включите лесно маслото от черен кимион в ежедневието си, започнете да го използвате като заместител на други масла при готвене. Полейте с него салати или варени зеленчуци за допълнителен вкус и укрепване на имунитета. Можете също така да добавите няколко капки към сутрешното си смути или сок за допълнително укрепване на имунитета.

Друг начин да включите маслото от черен кимион като имуномодулатор в ежедневието си е като го смесите с мед и приемате по една лъжица дневно. Също така смесването му с домашно приготвени дресинги за салати или дипове е друг лесен и вкусен начин.

Масло от черен кимион като хранителна добавка е също лесен и бърз вариант. Нещо повече, дозите са предварително определени от производителя, което облекчава хората с натоварено ежедневие. За максимални резултати, се препоръчва минимален прием от 3 месеца.

Това обещаващо природно средство е показало терапевтичен потенциал в подкрепа на имунната система. Включвайки масло от черен кимион в ежедневните си хранения, можете да подсилите имунната си система и да насърчите по-здравословен имунен отговор.

Масло от Черен Кимион – антиоксидант за имунната система и дихателните пътища

Дневният прием осигурява (2 капсули): масло от семена черен кимион 1000mg.

100% натурално, студено пресовано, нерафинирано масло от черен кимион (черно семе).

черен кимион масло, цвят и семена

Черният кимион - Потенциални странични ефекти 

Макар че това масло е известно със своите имуноукрепващи свойства, важно е все пак да вземете предвид някои особености.

При някои хора могат да се появят алергични реакции при употребата на масло от черен кимион. Ако имате някакви основни здравословни проблеми или приемате лекарства, е важно да се консултирате със специалист, преди да включите това масло в ежедневието си.

Високите дози масло от черен кимион могат да причинят стомашно-чревен дискомфорт, затова е препоръчително да се спазват препоръчителните указания за дозиране.

Бременните или кърмачките трябва да потърсят лекарски съвет, преди да използват това масло, тъй като има ограничени изследвания за безопасността му през тези периоди. 

И накрая, ако имате известни алергии към растения от семейство Ranunculaceae, включително черен кимион, най-добре е да избягвате употребата на това масло, за да предотвратите потенциални алергични реакции.

Капсули от черен кимион - цялостна грижа за организма

Маслото от черен кимион повишава жизнеността на организма, като допринася за нормалната функция на имунната система, но също така подпомага храносмилането и регулира сърдечно-съдовата система. Повлиява благоприятно върху нивата на кръвната захар, при хора с диабет. 

Активната съставка Тимохинон успокоява и разширява бронхите. То действа благоприятно на цялото тяло и регулира хормоналния баланс.  Има и противовъзпалително действие, което е полезно при ревматоиден артит.

Заключение

 • Маслото от черен кимион се използва от векове заради неговите имунорегулиращи, противовъзпалителни свойства и антиоксидантно действие.
 • Маслото от семена на черен кимион е мощно природно лекарство с изключителни ефекти върху здравето.
 • То може да подобри дихателната функция, да намали възпалението и да подпомогне имунните и оксидативните процеси.
 • Маслото от черен кимион модулира имунната система, намалява нивата на оксидативен стрес и възпалителните цитокини и засилва имунния отговор.
 • Маслото от черен кимион е изключително полезно при заболявания на дихателната система, бронхити и астма.
 • Има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система.
 • Богат източник на витамини, микроелементи и полиненаситени мастни киселини.
 • Подобрява еластичността на кожата и се използва в козметичната индустрия.
 •  

Източници:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7347483/
 2. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2021.722813
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3048935/
 4. https://www.nutraingredients-usa.com/Article/2022/12/12/Standardized-black-seed-oil-may-improve-immunity-and-wellbeing-in-endurance-athletes
 5. https://www.iherb.com/blog/black-seed-oil-immune-benefits/1164

Използвайте код BG10

при първа поръчка и ще получите 10% отстъпка*!

*Важи за продукти с марката Cannadoca