Най-високо
концентрираното масло от

Черен кимион в България

Това масло от черен кимион е студено пресовано от органично отгледани семена. Неговата концентрация на Тимохинон е 50%! Разгледайте и останалите лабораторни резултати.

черен кимион

50%

Концентрация

на Тимохинон!

Още страхотни предложения от CANNADOCA

Произведен съгласно GMP

Следваме стриктно GMP и ISO стандартите по време на целия производствен процес.

Без ГМО и консерванти

Всички наши продукти са с изчистен, натурален състав. Следим стриктно целия производствен процес, за да ви гарантираме високото качество, което заслужавате.

Лабораторно тестван

За нас качеството е на първо място! Поради тази причина всички продукти преминават тестове за контрол на качеството.

Органично чист

Избираме само суровини с най-високо качество. Преди да ги подложим на екстракция тестваме всяка от тях в лабораторията, така че да сме сигурни, че ви предоставяме продукт с органичен и изчистен състав.

Масло от черен кимион 100% органично

Маслото от черен кимион е богат източник на незаменими мастни киселини, протеини, ниацин, фолиева киселина, калций, цинк, желязо, фосфор и много други полезни съставки. Една от най-важните му съставки е тимохинон, който е ефективен за поддържане на респираторната система. Използва се като спомагателно средство за поддържане на добро състояние на стомашно-чревния тракт, нормални нива на кръвната захар, както и при борбата с алергиите.

60

Капсули

Масло от черен кимион

500 мг капсула с масло от черен кимион;
50% Тимохинон;
Органичен и био продукт;
Студено пресовани семена от кимион;
Произход: Турция;

90

Капсули

Масло от черен кимион

500 мг капсула с масло от черен кимион;
50% Тимохинон;
Органичен и био продукт;
Студено пресовани семена от кимион;
Произход: Турция;

Черен кимион
Масло

Масло от черен кимион се произвежда от черните семена на Nigella sativa – едногодишно растение от семейство Ranunculaceae, което произхожда от България, Румъния, Турция и други източноевропейски страни. Расте и в Кипър, Иран и Ирак, а също така е натурализиран в Европа, Северна Африка и Азия.

Нигела се нарича още черен кимион (black cumin oil), черно семе (black seed oil), римски кориандър и цвят от копър.

Маслото от черен кимион се използва широко в традиционната и народната медицина за лечение на широк спектър от заболявания. По тази причина черният кимион понякога се смята за „панацея“ – универсален лечител.

Пророкът Мохамед описва лечебните сили на черното семе: „Използвайте това черно семе, тъй като то има лек за всяка болест освен смъртта“

Още за черния кимион Nigella Sativa

черен кимион капсули

Масло от черен кимион се произвежда от черните семена на Nigella sativa– едногодишно растение от семейство Ranunculaceae, което произхожда от България, Румъния, Турция и други източноевропейски страни. Расте и в Кипър, Иран и Ирак, а също така е натурализиран в Европа, Северна Африка и Азия.

Nigella Sativa се нарича още черен кимион (black cumin oil), черно семе (black seed oil), римски кориандър и цвят от копър.

Маслото от черен кимион се добива чрез пресоване на семената от Nigella sativa. Растението съдържа тимохинон (thymoquinone) – съединение, което има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и редица други ползи.

Може да се приема като масло или на капсули. Въпрос на лично предпочитание и удобство. Повечето хора избират капсулите, защото не им допада вкуса на маслото от черен кимион.

Препоръчителен прием на масло от черен кимион на капсули:  2-3 капсули дневно по време на хранене. 

Препоръчителен прием на масло от черен кимион в течна форма: 1-2 чаени лъжички на ден по време на хранене.

Маслото от черен кимион се използва широко в традиционната и народната медицина за лечение на широк спектър от заболявания. По тази причина нигелата понякога се смята за „панацея“ – универсален лечител.

Силата на маслото Nigella sativa се дължи на редица активни съставки: олеинова киселина, линолова киселина, транс-анетол, палмитинова киселина, незначителни количества нигелицин, нигелимин, нигелидин, нигелимин N-оксид и ароматни вещества(терпени) като тимохинон, р-цимен, карвакрол, дихидротимохинон, α-туен, тимол, β-пинен, α-пинентранс-анетол и различни алкалоиди. Всяка съставка играе определена роля при лечението на различни здравословни проблеми.

Маслото от черен кимион е с високо съдържание на антиоксиданти. Антиоксидантите предпазват клетките ни от постоянното увреждане, причинено от свободните радикали. Антиоксидантите намаляват възпаленията, като ни предпазват от сърдечни заболявания, рак, болестта на Алцхаймер и редица други здравословни проблеми. Съставката на маслото от черен кимион тимохинон е мощен антиоксидант и има силно противовъзпалително действие.

Масло от черен кимион – 12 ползи за здравето

Маслото от черен кимион се използва широко в традиционната и народната медицина за лечение на широк спектър от заболявания. По тази причина Nigella Sativa понякога се смята за „панацея“ – универсален лечител. 

Научете повече

Черен Кимион - Чудодейната билка

Черен кимион (Nigella sativa) (семейство Ranunculaceae) е широко използвано лечебно растение в целия свят. То е много популярно в различни традиционни медицински системи като Аюрведа и Сиддха.

Семената и маслото имат дълга история на употреба в различни системи за лечение и храна.

Научете повече

Имате нужда от повече информация
за нашите продукти?